September

4 September: En polsk soldat står på en tillfällig avloppsledning över en pontonbro nära Warszawa efter att ett reningsverk i området kollapsat. Det har lett till att 3 000 liter orenat avloppsvatten rinner ut i floden Wisla och vidare mot Östersjön varje sekund.
Foto: Krister Hansson

6 September: Den kände advokaten Henrik Olsson Lilja skjuts med flera skott på Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. Polisen spärrar av ett stort område och en stor utredningen inleds.
Foto: Magnus Sandberg

Alla artiklar om mordförsöket hittar du här

ANNONS

10 September: Kung Carl XVI Gustaf pustar ut efter att Riksdagen öppnat efter sommaruppehållet ännu ett år.
Foto: Lotte Fernvall

11 September: Maria Bertilsson, 35 och Evelina Eriksson-Ek, 32, med sonen Frej, fikar på ett nyöppnat Café i Bjurholm. De trivs bra i stan men kommunen går på knäna, ekonomin är dålig, det saknas akutsjukvård och skolan tvingas till omfattande besparingar. Likadant ser det ut i flera kommuner i Sverige och Aftonbladet besökte flera av dem i reportageserien ”När Sverige sviker”.
Foto: Jerker Ivarsson

Läs reportageserien här

13 September: Prins Carl Philip är som oss andra. Under finalen i Årets kock passade han på att ta en bild av maten innan han provsmakade. Tävlingen avgjordes i Annexet, Globen, i Stockholm.
Foto: Pontus Orre

Se fler bilder från tävlingen här

13 September: Maria Taranger visar upp kärnkraftverket Barsebäcks enda fönster. Aftonbladet besökte kärnkraftverket efter att det tagits beslut om att det ska monteras ned under de kommande åtta åren. Men fönstret då? Jo, det saknar helt funktion, men finns där för besökarnas skull.
Foto: Andreas Hillergren

16 September: Brandkårspersonal spanar in i en radhuslänga efter att de tvingats evakuera ett 20-tal personer från fem radhus i Linköping efter en brand.
Foto: Carolina Byrmo

18 September: Strandstädningsprojektet Pelagiska plockar plast och skräp längs Bohuskusten. Varje timme flyter motsvarande ett badkar med plastskräp iland här. Bara sedan i våras har man samlat ihop 30 ton plast.
Foto: Andreas Bardell

Läs reportaget om ”Plastkusten” här

21 September: Greta Thunberg på väg mot en demonstration och för att hålla tal inför tusentals människor i New York tre dagar innan FN:s stora klimat-toppmöte.
Foto: Peter Wixtröm

23 September: Gästerna från festfixaren Micael Bindefelds 60-årsfest i Tel Aviv hoppar på bussar efter returen till Sverige. Festen blev omdiskuterad och kritiserad då många politiker, bland andra partiledarna Nyamko Sabuni, Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor deltog.
Foto: Jimmy Wixtröm

24 September: Gunnar Öst, 77, och Helga Sjöberg, 79, har varit ett par i nära 50 år. Men nyligen drabbades Helga av alzheimer och nu oroar sig paret för framtiden. ”I dag vet hon vem jag är, men det kommer en dag när hon inte vet det”, säger Gunnar.
Foto: Anders Deros

Läs mer här

27 September: En flicka äter hamburgare efter skolan hos hjälporganisationen ABLE i staden Kermit West Virginia. Organisationen fokuserar på barn som har missbrukande föräldrar. Just staden Kermit är hårt drabbad sedan platsen varit ett centrum för illegalt utskrivna opioider. Under fem år skrev läkare här ut 12 miljoner tabletter vilket motsvarar 30 000 piller per invånare.
Foto: Peter Wixtröm

Läs reportaget här

30 September: I West Virginia har Trump och republikanerna stort stöd. Folket här på landsbygden trodde och hoppades på löftena om nya jobb och att kolgruvorna skulle öppna igen men tre år efter valet väntar de fortfarande och flera stora anläggningar står öde.
Foto: Peter Wixtröm

Läs reportaget här