Oktober

3 Oktober: En person dör i en villabrand utanför Nykvarn söder om Stockholm. En hund försöker gång på gång ta sig genom lågorna och låter sig inte fångas in av räddningstjänsten som då förstår att en person troligtvis befann sig i huset när branden bröt ut.
Foto: Andreas Bardell

8 OKTOBER: Zahra Hosseiny, hennes man och två barn kom till Sverige 2015. Men gång på gång har de fått avslag på familjens ansökan om uppehållstillstånd och enda anledningen till att de får stanna är att Sverige i dagsläget inte verkställer utvisningar för barnfamiljer till Afghanistan. I hemlandet är hon bortlovad till en annan man och hennes make Habib, riskerar att dödas för att ha gift sig med henne mot faderns vilja.
Foto: Magnus Wennman

Läs mer här

ANNONS

8 Oktober: Zlatanstatyn på Stadiontorget i Malmö avtäcks och Zlatan Ibrahimovic själv var såklart på plats för att träffa fans och hålla tal.
Foto: Krister Hansson

9 Oktober: Sportbladet hälsar på hemma hos Göran Hansson, 66. Göran, som bor på Värmdö har ett stort intresse och det är fotbollslaget Hammarby IF. Göran har låtit pryda hela sitt hus invändigt och utvändigt med Hammarbyprylar och huset är numera döpt till Bajenhuset.
Foto: Björn Lindahl

Läs mer här

11 Oktober: Aftonbladet träffar modellen Lina Lundberg som representerar Sverige i skönhetstävlingen Miss Universe i december. ”Många tror att det bara handlar om att ha ett pretty face, men det gäller att vara insatt i världen och kunna förmedla var man är ifrån också”, säger hon.
Foto: Pontus Orre

Läs intervjun här

16 OKTOBER: Flyktingbarn från Rojava i Syrien anländer med buss till flyktinglägret Bardarash vid syriska gränsen i Irak. Hit har de flytt undan Turkiet och dess allierade.
Foto: Magnus Wennman

Läs mer här

17 Oktober: Poliser, journalister och myndighetspersonal är samlade vid en avlägsen gård på landsbygden i Nederländerna. Här har 58-årige Josef B hållit sex syskon isolerade från omvärlden i en källare sedan 2010. När historien uppdagades blev den snabbt en världsnyhet.
Foto: Stefan Jerrevång

Läs mer här

20 Oktober: Caroline Seger, firar SM-guldet i Damallsvenskan. Efter att hennes FC Rosengård spelade lika mot Vittsjö GIK på hemmaplan var guldet säkrat och likaså bilden till Sportbladets förstasida dagen efter.
Foto: Andreas Hillergren

22 Oktober: Tyske Thomas Raufeisen sitter i sin gamla cell på fängelset Hochenschönhausen i Tyskland. Anledningen till att han hamnade där var för att han försökte lämna DDR genom att ta sig över Berlinmuren (som föll för 30 år sedan). I dag jobbar han som guide i fängelset, som är ett museum och minnesplats.
Foto: Marcus Ericsson

Läs mer här

22 Oktober: En beväpnad man kapar en ambulans i Oslo och försöker sedan meja ner flera personer på gatan. Mannen kunde gripas efter en omfattande polisinsats där han kraschar med ambulansen.
Foto: Nils Petter Nilsson

24 Oktober: Nöjesbladet träffar Bo Kaspers Orkester för en lång intervjun i samband med bandets nya skiva.
Foto: Robin Lorentz-Allard

Läs intervjun här