Juli

2 Juli: Två dagar tidigare har två unga män skjutits till döds i Sollentuna i norra Stockholm. Anhöriga och vänner har tänt ljus och placerat ut blommor för att hedra offren.
Foto: Jerker Ivarsson

Läs mer här

ANNONS

3 Juli: Nytillträdde partiledaren för Liberalerna Nyamko Sabuni håller tal i Almedalen.
Foto: Björn Lindahl

5 Juli: En morgonpigg Ebba Busch Thor strosar runt i Visby.
Foto: Lotte Fernvall

9 Juli: Metallicas basist Robert Trujillo bjuder publiken längst fram på en närbild när bandet spelar på ett slutsålt Ullevi i Göteborg.
Foto: Henrik Brunnsgård

10 Juli: Ukrainska soldater står vid Pariserhjulet i byn Pripyat nära Tjernobyl. Soldaterna är i området bland annat för att hålla koll på turisterna, som efter tv-serien ”Chernobyl” vallfärdar hit. Någon mil bort är diplomaten Hans Blix på tjänsteresa för att vara med och försegla den reaktor i kärnkraftverket som havererade 1986.
Foto: Nils Petter Nilsson

Läs mer här

11 Juli: Golfkommentatorn Göran Zachrisson sitter med hunden Greta i sitt hem på Djursholm i Stockholm. I en öppenhjärtig intervju berättar han om rattfyllan och sorgen efter sin fru Gunilla och sonen Jonas som båda gått bort i cancer.
Foto: Robin Lorentz-Allard

Läs intervjun här

12 Juli: Aftonbladets reporter Wolfgang Hansson och fotograf Jerker Ivarsson besöker ”klimatkrisens frontlinje”, Svalbard. En av platserna på jorden som drabbats absolut hårdast av klimatförändringarna. Guiden Philip Karch blickar ut över ön Retrettöya som bara funnits sedan början av 2000-talet då den började krypa fram under den smältande glaciären.
Foto: Jerker Ivarsson

Här hittar du alla reportage från Svalbard

14 Juli: Nio personer omkommer efter att ett enmotorigt flygplan kraschar på ön Storsandskär i Umeälven. Gruppen bestod av åtta personer som skulle hoppa fallskärm och piloten.
Foto: Peter Wixtröm

30 Juli: Amerikanske diplomaten och gisslanexperten Robert C. O’Brien, skickad till Sverige av Trump, anländer till sommarens stora följetång – rättegången mot rapparen ASAP Rocky som tillsammans med två personer till var misstänkta för att ha ha misshandlat en ung man i samband med sitt Sverigebesök.
Foto: Robin Lorentz-Allard

30 juli: Prideflaggor syntes i publikhavet under det ”Allsång på Skansen”-program som sändes under Stockholm Pride-veckan.
Foto: Nils Petter Nilsson

30 Juli: Polisen söker efter en kvinna i 70-årsåldern som försvunnit efter att ha plockat svamp. Hon hittas efter 18 timmar och polisen kommenterade händelsen med att ”Hon verkar vara vid hyfsat god vigör”.
Foto: Nils Petter Nilsson