Februari

8 februari: Svenska världsartisten Robyn har sin turnépremiär på Malmö Live konserthus. Aftonbladets Markus Larsson belönade den 95 minuter långa spelningen med fyra plus.
Foto: Andreas Hillergren

9 februari: Allt fler kändisar släpper sina egna viner. Men är de egentligen så goda? Aftonbladet lät Leif GW Persson testa vinerna.
Foto: Andreas Bardell

Här kan du se professorns betyg

ANNONS

11 februari: VM-hjälten Andreas Granqvist, kanske mer känd som bara ”Granen” för de flesta, intervjuas och fotograferas till Sportbladets allsvenska bibel framför Kärnan i Helsingborg inför den kommande säsongen.
Foto: Anders Deros

13 februari: Danska författaren Suzanne Brøgger, 75, intervjuas av Aftonbladet Kultur om kärlek, klass och hennes romanbiografi ”Koral”.
Foto: Lotte Fernvall

Läs intervjun här

14 februari: På kvällen den 13 februari hittas en tonårsårspojke död i ett skogsområde i Märsta i norra Stockholm. Polisen spärrar under natten av ett stort område och efter att tekniker undersökt platsen inleder de en förundersökning om mord. En person anhålls senare misstänkt för mordet.
Foto: Ola Axman

16 februari: Prästen Bengt Pohjanen, 74, sitter och läser i sitt hem i Överkalix. Den lilla staden i norra Sverige nära gränsen mot Finland har krympt från dryga 9 000 invånare till 3 300. Aftonbladets Joachim Kerpner och fotograf Marcus Ericsson åkte dit och pratade med invånarna i reportageserien ”Det glömda Sverige”.
Foto: Marcus Ericsson

Läs mer här

19 februari: I Björknäs utanför Kramfors låg ett av Sveriges finaste och modernaste mentalsjukhus, men efter att det stängde ner 2004 har byggnaden vandaliserats och står nu i ruiner.
Foto: Björn Lindahl

Läs mer och se alla bilder här

21 februari: Hammarbys nyförvärv Alexander Kačaniklić fotograferas på Tele2 Arena för Sportbladets allsvenska bibel som släpptes i samband med att Allsvenskan drog igång.
Foto: Pontus Orre

24 februari: Längskidåkaren Maja Dahlqvist får en segerkyss av pojkvännen Anton efter att ha tagit VM-guld i sprintstafetten under VM i Österrike.
Foto: Andreas Bardell

25 februari: Henrik Einarsson arbetar vid bordet på antikvariatet Alfa i Stockholm, som han gjort sedan 1996. Alfa var fram tills februari Sveriges största antikvariat men då togs beslutet att stänga portarna.
Foto: Björn Lindahl

Läs mer här

27 februari: Evra Bajraktari sitter med sin son Edion Bajraktari, 13. Familjen har just fått beslutet att de ska utvisas till Albanien. Edion har en grav utvecklingsstörning, autism och vattenskalle. I Albanien kan han inte få den vård han behöver men enligt Migrationsverket är omständigheterna inte tillräckligt ömmande för att de ska få stanna i Sverige.
Foto: Lotte Fernvall

Läs mer här

28 februari: Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla och Stina Nilsson firar deras och Sveriges VM-guld i damernas stafett under VM i Österrike.
Foto: Andreas Bardell