JANUARI

3 januari: Aftonbladet hälsar på hemma och Youtube-paret Jocke och Jonna Lundell. Paret visade upp sitt nyrenoverade hemma och lilla dottern Lunabelle, 2 månader.
Foto: Stefan Jerrevång

Läs intervjun här

ANNONS

9 januari: En av januaris mest omskrivna nyheter blir den om den svenske tv-profil som gripits i Florida misstänkt för att ha antastat en ung pojke i en park. Aftonbladet var på plats och träffade polisens utredare Carla Kimotek som berättade hur det gick till när tv-profilen anhölls.
Foto: Pontus Höök

10 januari: AIK inleder traditionsenligt fotbollssäsongen med en utomhusträning på Skytteholms IP i Solna. Efter segern i allsvenskan 2018 togs spelarna emot med hyllningar och brinnande bengaler av supportrarna.
Foto: Nils Petter Nilsson

14 januari: I Forshaga i norr om Karlstad bor systrarna Ebba och Ines, som växer upp på ett lantbruk. Aftonbladets Erik Wiman och fotograf Magnus Wennman har under flera månader i reportageserien ”Deras Planet” berättat om klimathoten och de som ärver planeten efter oss – barnen.
Foto: Magnus Wennman

Se hela reportaget här

15 januari: Aftonbladet träffar filmstjärnan Izabella Scorupco inför och pratar om hennes nya roll i serien ”Hidden – förstfödd”, nya livet och kärleken.
Foto: Jerker Ivarsson

Läs intervjun här

16 januari: Året inleddes med fortsatt regeringskaos. Här står Stefan Löfven omringad av pressen efter att talmannen utsett honom till statsministerkandidat.
Foto: Urban Andersson

18 januari: En stor polisinsats äger rum på en skola i Solna i norra Stockholm efter larm om att en knivbeväpnad person befann sig på skolan.
Foto: Peter Wixtröm

19 januari: Två katter tar det lugnt i solljuset på caféet Java Whiskers. Caféet är Stockholms första kattcafé och öppnade i februari. Alla katter kommer från Solgläntans katthem och går att adoptera.
Foto: Carolina Byrmo

20 januari: En man i 20-årsåldern, åtalad för stöld och bedrägeri flydde från vakterna på väg in till tingsrätten i Hudiksvall. Polisen som tog upp jakten på mannen fann snabbt ett spår – han hade tappat kriminalvårdens tofflor (vilka han tidigare bar på fötterna) cirka 50 meter från tingsrätten.
Foto: Pontus Orre

Läs hela historien här

21 januari: Sveriges nya regering tillträder efter januariavtalet. Här är ministrarna på väg in i värmen efter att ha tagit den obligatoriska gruppbilden på Lejonbacken framför Riksdagen.
Foto: Björn Lindahl

22 januari: Greta Thunberg passar på att hälsa på en hund på tågstationen i Köpenhamn under resan mot ekonomitoppmötet i Davos. Aftonbladets Olof Svensson gjorde sällskap med den 16-åriga Klimataktivisten på sträckan mellan Lund och Köpenhamn.
Foto: Krister Hansson

Läs intervjun här

23 januari: Sportbladet följer med SHL-domaren Mikael Sjöqvist en dag på jobbet och får en unik inblick i livet med tuffa beslut, hotbilder och heta diskussioner på isen.
Foto: Andreas Bardell

Läs mer här

25 januari: Kim Eriksson Sirawan landar på Arlanda efter att ha tillbringat åtta år i thailändska skräckfängelser. Den 38-årige svensken dömdes till döden för narkotikabrott i Thailand. Straffet omvandlades sedan till 36 år och 8 månader i fängelse. Nu avtjänar han resten av straffet i Sverige, där det åter igen omvandlats till 18 år.
Foto: Peter Wixtröm

30 januari: Jonas Sjöstedt (V) och Annie Lööf (C) fångas på samma bild efter en partiledardebatt i riksdagen.
Foto: Björn Lindahl

31 januari: Danske filmstjärnan Mads Mikkelsen får årets hederspris på filmfestivalen i Göteborg. I en intervju med Aftonbladet berättar han bland annat om sin svenska kollega Mikael Persbrandt: ”Han är som min vansinniga storebror. Alltså, han är inte klok som människa, på riktigt. Och jag älskar honom”, säger han.
Foto: Anders Deros

Läs intervjun här