December

2 December: Aftonbladet träffar Aliette Opheim, Gizem Erdogan och Nora Ros som spelar huvudrollerna i nya SVT-serien ”Kalifat”.
Foto: Jerker Ivarsson

ANNONS

3 December: Kungaparet åker på statsbesök i Indien, där kungen bland annat hjälpte till att plantera ett nytt träd vid svenska ambassaden i New Delhi.
Foto: Carolina Byrmo

Se mer från kungaparets resa här

4 December: Familj, vänner och boende i Tollarp anordnar en minnesstund för 20-åriga Emilia Lundberg som hittats död i Vramsån. Emilia försvann den 22 november och en 20-årig man anhölls misstänkt för mord i samband med att hon hittades.
Foto: Andreas Hillergren

Läs mer här

4 December: Årets Svenska hjältar, med bland andra Israa Abdali, som utsågs till Hjälte i världen, hyllas under Svenska hjältar-galan på Circus i Stockholm.
Foto: Magnus Sandberg

Se hela galan här

5 December: Polisens regionala insatsstyrka är på plats utanför en nattklubb i Norrköping där två män sköts ihjäl under natten.
Foto: Pontus Orre

5 December: En stor hyllningskonsert hålls för Tim Bergling, ”Avicii”, i Friends Arena. De 55 000 biljetter som släpptes i September sålde ut på en timme och flera stora stjärnor medverkade.
Foto: Nils Petter Nilsson

6 December: En tårögd Tusse Chiza, 17, sitter i guldkonfettin efter att ha tagit hem segern i årets upplaga av ”Idol”.
Foto: Robin Lorentz-Allard

6 December: Greta Thunberg anländer med poliseskort till Madrid och klimatmötet COP25. Fem dagar efter mötet utses hon till ”Person of the year” av tidningen Time.
Foto: Marcus Ericsson

11 December: ASAP Rocky är tillbaka i Sverige och uppträder i Globen där han låtit scenen byggas om till en stor bur.
Foto: Peter Wixtröm

Läs mer om konserten här

12 December: Refused med sångaren Dennis Lyxzén i spetsen spelar på Mejeriet i Lund och belönas med fyra plus av Aftonbladets recensent.
Foto: Andreas Hillergren

17 December: Aftonbladet träffar ungdomar från Kronogården i Trollhättan som berättar om de senaste dagarnas upplopp i stadsdelen till följd av ett antal incidenter med polisen. ”Det är inte synd om oss. Mitt brottsregister är typ lika långt som det här höghuset”, berättar en av dem och fortsätter: ”Men kör polisen hårt mot oss, då kör vi minst lika hårt tillbaka”.
Foto: Andreas Bardell

Läs reportaget här

19 December: Aftonbladets Helena Trus och fotograf Lotte Fernvall rapporterar från Dubai, ett allt mer populärt resmål bland svenskarna. Men bakom den glamourösa fasaden döljer sig ett hårt kritiserad styre.
Foto: Lotte Fernvall

Läs alla delar ur reportageserien här

19 December: Aftonbladet hänger med regissören Josephine Bornebusch bakom kulisserna för hennes serie ”Älska mig”.
Foto: Pontus Orre

Läs mer här

21 December: En glad och lättad Isolde, 13, står med sin häst Vallis i stallet. Tre dagar tidigare skrev Aftonbladet om Isolde, som opererades för en hjärntumör för två år sedan. Sociala myndigheter hade bett familjen att sälja hästen, som varit Isoldes ljus i mörkret, då det är en onödig utgift för familjen som har det ekonomiskt svårt. Men hjälpen strömmade in efter artikeln och nu kan Vallis stanna i familjen.
Foto: Carolina Byrmo

Läs mer här

24 December: En lättad och glad Marianne Mörck pustar ut efter kvällen som SVT:s julvärd. Av Aftonbladets läsare fick hon högsta betyg. ”Vad säger du? Va? Det är ju fantastiskt. Nu ryser jag här”, sa hon efter sändningen.
Foto: Lasse Allard

Läs intervjun här

26 December: Prinsessan Estelle applåderar ihop med farfar Olle Westling när Brynäs IF mötte IK Oskarshamn hemma i Gävle.
Foto: Pernilla Wahlman

28 December: Branden i Tynnered började i en lägenhet och spred sig via balkongen upp på flerfamiljshusets vind. Eldsvådan var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram.
Foto: Anders Deros

29 December: Ett tunnelbanetåg i Solna bombhotades. Polisen inledde en stor insats och tågtrafiken stoppades. En man greps av insatsstyrkan och har anhållits misstänkt för grovt olaga hot.
Foto: Peter Wixtröm

Se fler bilder här